eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hiller kitart a tandíj mellett

Megalakult a Felsőoktatási és Tudományos Tanács, az oktatási minisztérium döntés-előkészítő, véleményező és javaslattevő testülete. Az oktatási és kulturális miniszter felkérte a tanács tagjait, hogy szeptember 30-ig összegezzék a munkaerőpiaci igényeket, december 15-ig pedig tegyenek javaslatot arra, hogy a következő tanévben hány államilag finanszírozott hallgatót vegyenek fel.

A munkaerőpiaci igényeket megfelelő információkkal és kellő szakértelemmel 3-5 évre előre nagy biztonsággal meg lehet határozni - mondta az InfoRádiónak az oktatási és kulturális miniszter.

Hiller István közölte, felkérte a Felsőoktatási és Tudományos Tanácsot: 2007. december 15-ig foglaljanak állást azzal kapcsolatban, hogy a 2008/2009-es tanévben hány államilag támogatott hallgatói képzési helyet alakítsanak ki.

Az oktatási és kulturális miniszter úgy gondolja: a munkaerőpiac igényei, és a felsőoktatási képzés szerkezetének korszerűsítése azt igényli, hogy az államilag finanszírozott helyek elosztása változzon a természettudományos szakok javára.

Az állam azokat a szakokat támogatja majd, amelyek a legszínvonalasabb képzést nyújtják a hallgatóknak, valamint amelyekből kikerülőket az ország a legjobban tudja hasznosítani - tette hozzá Hiller István.

A miniszter kijelentette: ha az Országos Választási Bizottság úgy dönt, hogy engedélyezi a népszavazást a tandíj kérdésében is, ő továbbra is azt az álláspontot képviseli majd, amelyet a magyar felsőoktatás képviselői viták után egyetértésre jutva kialakítottak, vagyis támogatja a tandíjat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×