eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"A magyar bor hírnevét kell hirdetni"

A világ egyik legnagyobb borversenyén a benevezett 39 magyar bor közül 22-t díjaztak kilenc arannyal és 13 ezüsttel. A Vinalies Internationalesen Bock József vörösarany elismerésben részesült. A villányi borász az InfoRádiónak elmondta: a magyar boroknak helye van a világpiacon, és több pincészet összefogott fellépésével a külföldiekkel is meg lehet ismertetni azokat.

Melyik borral érdemelte ki az elismerést?

A pincészet egy szelekciójával, egy 2003-as évjáratú capella cuvée-vel. Lassan beigazolódik, amit már tizenöt éve hangoztatunk, vagyis hogy a magyar boroknak helyük van a világpiacon.

Mégis kevés magyar bort lehet találni a nemzetközi polcokon. Ennek mi lehet az oka?

A magyar borokat még kevesen ismerik. A következő lépés az lesz, hogy a megfelelő marketinggel is foglalkozzunk. Az elmúlt években a gazdaságok építkeztek, a jövő feladata pedig az, hogy a jó minőségű borokat megismertessük a közönséggel. Ez Magyarországon már működik, de a külföldi vevőket még meg kell győzni. Ez pedig úgy lehetséges, ha bemutatjuk a borokat.

A megismertetésnek mely formájára gondol?

Összefogott termelői bemutatásra van szükség, de állami segítséggel. A magyar bor hírnevét kell hirdetni és bemutatni. Éppen ezért veszünk részt nemzetközi kiállításokon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×