eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Újraválasztották Dávid Ibolyát

A küldöttek több mint 83 százalékának támogatásával újra elnökké választotta az MDF országos gyűlése Dávid Ibolyát, aki így ötödik mandátumát kezdheti meg a párt élén.

Dávid Ibolya kihívó nélkül indult az elnöki székért. A posztra a jelenlegi vezető mellett korábban jelölték a megyei szervezetek Grezsa Istvánt és Katona Kálmánt is, ők azonban visszaléptek.

Az elnökre 317 érvényes szavazatot adtak le, 262-en  voksoltak igennel Dávid Ibolyára, ami a szavazatok 83 százalékának felel meg.

Az újraválasztott elnök a Magyar Demokrata Fórum XXI. országos gyűlésén korábban kifejtette: pártja ma a harmadik erő Magyarországon, az a célja, hogy felépítse az új jobboldalt, és cselekvő ellenzékiséggel alternatívát szeretnének kínálni a nagy pártokkal szemben.

Dávid Ibolya hozzátette: a középosztály érdekében fel kell építeniük az új jobboldalt, és fel kell készülniük arra, hogy 2010-ben képesek legyenek a kormányzásra.

Dávid Ibolya korábban úgy nyilatkozott: az MDF elnökjelöltjeként az a célja, hogy pártja 2009-re 10 százalékos támogatottságot érjen el, és legalább 2-3 képviselőt küldjön az Európai Parlamentbe.

Középen akarnak maradni

Katona Kálmán, a párt választmányi elnöke hangsúlyozta: az MDF-nek középen kell maradnia. Herényi Károly frakcióvezető azt emelte ki, hogy a demokrata fórumnak kiegyezésre kell törekednie a középosztállyal.

A gyűlésen felszólalt Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. A határon túli politikus arról beszélt, hogy az Európai Unión belül újfajta magyar egységet kell megteremteni.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×