eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Utcai demonstráció a szakiskolák bezárása ellen

Utcai demonstrációt tart huszonegy szakiskola tervezett bezárása ellen három szakszervezet február 14-én: a szervezetek szerint a főváros eddig érdemben nem egyeztetett velük.

Demonstrációra készül a tervezett iskolabezárások ellen a Pedagógusok Országos Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete, valamint az érintett iskolák képviselői - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a pedagógus szakszervezet elnöke.

Kerpen Gábor szerint a főváros úgy akarja bezárni az iskolákat vagy áthelyezni az osztályokat, hogy közben nincs tekintettel arra, elférnek-e a diákok a kijelölt intézményben, vagy hogy mi lesz a pedagógusokkal és a többi dolgozóval.

A szakszervezet elnöke hozzátette: mindezt a főváros egyeztetés nélkül akarja megtenni, ez ellen pedig minden erővel fellépnek.

Bizakodnak


Kerpen Gábor úgy véli, a főváros rájött, hogy neki is be kell tartania a jogalkotási törvényt, ezért a korábbi tájékozódó megbeszélések helyett ezúttal érdemben egyeztet majd a szakszervezetekkel február 14-én.

A szakszervezetek a demonstrációval a közvélemény figyelmét szeretnék felhívni arra, valami nagyon rossz történik a szakiskolák körül, amit meg kell akadályozni.

Emellett bíznak a fővárosi képviselők bölcsességében, és megpróbálják elérni, hogy egy rossz döntés nyomán ne nőjön a pályakezdő szakképzési munkanélküliek száma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×