eur:
390.96
usd:
366.79
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fidesz: számoljon be a rendészeti miniszter!

Magyarázatot vár a Fidesz a rendészeti minisztertől a Kossuth tér lezárásának jogalapjáról és annak tervezett időtartamáról a hétfői ötpárti megbeszélésen.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese nyílt levélben kérte Szili Katalin házelnököt arra, hogy hívja meg Petrétei József rendészeti minisztert a hétfői ötpárti megbeszélésre.

A Fidesz azt várja az igazságügyi és rendészeti tárca vezetőjétől, hogy adjon tájékoztatást a Kossuth térre vonatkozó intézkedés jogalapjáról, indokairól és annak tervezett időtartamáról.

Levelében Répássy Róbert azt javasolta Szili Katalinnak és a többi párt vezetőjének, "nyilvánítsák ki a miniszternek a biztosítási intézkedés megszüntetésére vonatkozó akaratukat".

A frakcióvezető-helyettes szerint erre azért lenne szükség, mert a rendőrfőkapitány intézkedési tartósan és súlyosan sérti az alkotmányban biztosított gyülekezési jogot és véleménynyilvánítási szabadságot.

A fideszes politikus emékeztet arra, hogy a házszabály értelmében Szili Katalin köteles gondoskodni az Országgyűlés rendjének és biztonságának fenntartásáról, hiszen a házelnök képviseli az Országgyűlést más állami szervekkel való kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×