eur:
390.64
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fidesz: milliárdos kiadást okoz a Kossuth-téri kordon

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy az MSZP szombaton elutasította azt a kérésüket, hogy tegyenek meg mindent a Kossuth téri kordonok eltávolítása érdekében. Balsai István ellenzéki képviselő szerint a kordon fenntartása milliárdos kiadást okoz.

Szájer József, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott: kérésük elutasításával Hiller István, az MSZP elnöke, és Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezető bűnrészességet vállalt a kormány és a rendőrség magatartásával.

Szájer József az InfoRádióban úgy fogalmazott: elfogadhatatlan pártja számára, hogy 16 évvel a rendszerváltoztatás után a kabinet és a karhatalom nyíltan alkotmánysértő módon korlátozza az emberek véleménynyilvánításhoz, szóláshoz és gyülekezéshez fűződő jogait.

Balsai István fideszes országgyűlési képviselő az InfoRádióban kijelentette: milliárdos összeget emészt fel ez az alaptalan, jogszerűtlen és teljesen indokolatlan akció, amelynek célja a polgárok megfélemlítése, és amely rendőrök százait kényszeríti felesleges munkára.

Balsai István szerint nevetséges az MSZP válasza, mert a szocialisták rendőrszakmai döntésnek tekintik azt, hogy a rendőrség több hónapon keresztül egy alkotmányos alapjogot korlátoz.

A rendőrség mögé bújva igyekeznek fenntartani ezt a helyzetet - vélekedett a politikus.

Hiller István, az MSZP elnöke és Lendvai Ildikó frakcióvezető a nekik címzett levélre válaszolva úgy fogalmazott: az ellenzéki párt azt várja a kormánytól, hogy a jogállamot sértő módon adjon politikai utasításokat a rendőrségnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×