eur:
389.4
usd:
361.95
bux:
68592.76
2024. május 7. kedd Gizella

Lesz hol panaszkodni a kórházakra

Néhány napon belül elkezdi munkáját a betegek érdekeit védő Egészségbiztosítási Felügyelet. A hatóság közzé teszi a megállapításait, egyúttal minőség, higiéniás viszonyok és más szempontok szerint is rangsorolja majd a kórházakat.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet nemrég kinevezett vezetője az InfoRádióban elmondta: el akarják érni, hogy az emberek fogyasztói magatartást tanúsítsanak az egészségügyben, a befizetett járulékok fejében várják el a minőséget.

Ebben szeretnénk partnerek lenni, másrészt állandó elemzésekkel, minőségi indikátorok alkalmazásával, a kórházak és más egészségügyi szolgáltatók minőség szerinti rangsorolásával tájékoztatni akarjuk a biztosítottakat - tette hozzá Kovácsy Zsombor.

Az ellenőrzések megállapításait a szervezet honlapján is közzéteszik.

A felügyelet vezetője példaként az Egyesült Királyságot említette, ahol nagy hagyománya van az intézmények rangsorolásának ellátási-, eredmény-, betegelégedettség- és higiénés szempontok, valamint a személyzet felkészültsége alapján.

Kovácsy Zsombor szerint ez az intézmények közötti versengést is elősegítheti.

Az apparátust mintegy 60 fősre tervezik, a végső cél pedig a színvonalas és biztonságos ellátás.Panaszkodni szabad

A felügyelet egyik feladata a betegek panaszainak kezelése lesz. Az észrevételeket jelenleg levélben lehet elküldeni, de később erre e-mailben is lehetőség lesz. Az intézmény védi a gyógyítókat is, ők is kezdeményezhetnek eljárást.

Kovácsy Zsombor hangsúlyozta: a rendszer minden anomáliáját igyekeznek majd orvosolni, mint amilyen az ellátásban bekövetkező hiba, tévedés, jogszabályok be nem tartása vagy a nem megfelelő hozzáállás.

Vannak dedikált feladatköreik is, például a várólistákkal kapcsolatos panaszok kezelése.

A felügyelet ellenőrzésének végén bírságot is kiszabhat, ennek maximális összege 10 millió forint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×