eur:
389.27
usd:
362.02
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

"Kormányzati szintre emelt szélhámosság"

Alternatív, törvényen kívüli szakmai szervezetek létrehozását javasolja, és velük törekszik megállapodásra Molnár Lajos egészségügyi miniszter a régiós ágyszám-leépítésekkel kapcsolatban - mondta a lapnak a Baranya megyei közgyűlés KDNP-s elnöke.

Hargitai János szerint kormányzati szintre emelt szélhámosságról van szó. Hozzátette, miután egyik regionális egészségügyi tanács sem támogatta a miniszter ágyszám-csökkentési javaslatát, Molnár Lajos törvényen kívüli módszerekkel igyekszik támogatókat szerezni elképzeléseihez.

Népszabadság

Két magyar is rákerült a keresztény világ 10 legbefolyásosabb személyiségét felvonultató legújabb toplistára. A Szentszékre szakosodott, de nem egyházi Inside the Vatican című havi magazin a negyedik helyre sorolta Erdő Péter prímást, akit tavaly az Európai Katolikus Püspöki Konferencia elnökévé választottak.

A nyolcadik helyre került Habsburg Ottó, az angol nyelven megjelenő szaklap szerint azért, mert európai politikusként nem saját érdekei vezérlik.

Index

Magyarországon településtől függően 30 és 70 százalék közötti mértékben emelkedett januártól, vagy emelkedik mától a távfűtés díja. Az internetes portál szerint az áremelés miatt egyre többen költöznének el a panellakásokból, de ezek értékéért nehéz másikat találni.

Másik kiút lehetne a távfűtési szerződés felmondása, ami nem egyszerű, a jogszabály szerint ugyanis a lakóközösség minden tagjának hozzá kell járulnia a kiváláshoz.

Világgazdaság

Az évi gyógyszerkassza kilencedét, 40 milliárd forintot költötte az egészségpénztár januárban az orvosságok árának támogatására, ennek 80 százalékát az első két hétben. Ennek oka az új TB-támogatás bevezetését megelőző felvásárlás volt.

A támogatási kulcsok változása miatt 40-50 milliárd forinttal nőhet az idén a betegek terhe, ám azt 19 milliárddal mérsékelheti az olcsóbb orvosságokra való áttérés. A biztosító árversenyt indít be, és negyedévente hirdeti ki az egyes betegségekre alkalmazható gyógyszerkörben a legolcsóbb referenciaárat, legközelebb áprilistól.

Napi Gazdaság

A TNS Media Intelligence adatai szerint tavaly több mint 540 milliárd forintot fordítottak reklámkiadásra a hirdetők, ami 7 százalékos bővülés a 2005-ös adatokhoz képest, szemben az utóbbi években megszokott 15-20 százalékos gyarapodással.

Az elmúlt év nagy vesztesei az országos napilapok voltak: ezek a médiumok 2006-ban kisebb szeletet tudtak kihasítani maguknak a reklámtortából, mint egy évvel korábban.

portfolio.hu

A világ pénzügyi szolgáltatásainak egyik legjelentősebb növekedését felmutató területe a tehetősebb banki ügyfelek számára nyújtott kiemelt szolgáltatások szegmense.

A privát banki terület hazánkban is jelentős növekedést tudhat maga mögött, a lehetőségek pedig csak bővülnek. Az internetes gazdasági portál e téren végzett felméréséből kiderül, a privát banki vagyon mára már meghaladja az 1.400 milliárd forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Fogy a lendület az amerikai tőzsdéken

Fogy a lendület az amerikai tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, a magyar tőzsdén a Richter a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitart a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban vannak, míg Amerikában óvatos emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×