eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bevezették a kommunális adót a XII. kerületben

A XII. kerület is bevezette a kommunális adót, amelyet február végéig kell bevallani. Az új közteherből idén befolyó 200-300 millió forintot útfelújításra fordítják.

Látva, hogy a Gyurcsány-csomag és a gazdasági recesszió hogyan érinti a főváros egészét, a XII. kerületben is kénytelenek voltak a saját forrásaikat növelni és bevezetni a kommunális adót - mondta az InfoRádiónak a Hegyvidék fideszes polgármestere.

Pokorni Zoltán hozzátette: a befolyó összeget - várhatóan 200-300 millió forintot - az elhanyagolt állapotban lévő utak, járdák és lépcsők felújítására fordítják.

A polgármester közölte: a testület egyhangúlag, tehát a szocialista és a szabad demokrata képviselők egyetértésével szavazta meg a döntést.

Az adó maximális összegét törvény szabja meg, ez 13.400 forint, a kerület azonban megpróbálta szociálisan igazságossá tenni az adófizetést, így a nagycsaládosok jelentős kedvezményre számíthatnak, a szociális támogatásra jogosultaknak pedig nem kell majd fizetniük - mondta Pokorni Zoltán.

A tulajdon méretétől függően három kategóriát állítottak fel, így egy átlagos kétgyerekes család évente körülbelül 3.600 forintot fizet.

Szintén idén vezette be a kommunális adót a VII. kerület. Két városrészben pedig már régebb óta szedik ezt az adót, Budafokon és a II. kerületben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×