eur:
394.69
usd:
355.35
bux:
72263.65
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Áremelkedések: mintha január elseje lenne

Csütörtöktől drágulnak a távolsági busztarifák, a vonatjegyek és az áram. A januárinál olcsóbban, de tavalyhoz képest még mindig többért utazhatunk a BKV járataival az agglomerációba.

Távolságtól és kedvezménytől függően 6 és 30 százalék közötti mértékben emelkedik februát 1-jétől a vonatjegyek és bérletek ára.

Egy teljes árú 50 kilométeres utazás az eddigi 468 helyett 560 forintba kerül, száz kilométerre pedig az eddigi 1.090 forint helyett 1.210 forintért utazhatunk.

A távolsági buszjegyek 6 százalékkal kerülnek többe, a bérletek ugyanakkor valamennyivel olcsóbbak lesznek.

A BKV jegyei és bérletei már januártól drágultak, az agglomerációban élők viszont jobban járnak: a közlekedési cég és a főváros megállapodása nyomán ugyanis a Budapest közigazgatási határán kívül érvényes HÉV- és autóbuszjegyek és -bérletek csak 13,5 százalékkal drágulnak a tavalyi árakhoz képest, ez pedig jóval kevesebb, mint a januárban életbe lépett változás.

Február elsejétől drágul az áram is. A legutóbb tavaly augusztusban változtatott tarifához képest csütörtöktől 4,6, illetve 4,5 százalékkal lesz magasabb a villanyszámla fogyasztástól függően, az éjszaka használt villamos energia ára 7,9 százalékkal emelkedik; a szektor dolgozóinak pedig valamivel több mint 5 százalékkal kell többet fizetniük az áramért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×