eur:
389
usd:
361.4
bux:
68585.28
2024. május 7. kedd Gizella

Kompenzációt kapnak a gyermekorvosok

Ötmilliárd forint kompenzációt kapnak a házi gyermekorvosok a kieső vizitdíj-bevétel pótlására.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: azért döntöttek a támogatásról, mert a szabályozás alapján a gyermekeknek nem kell vizitdíjat fizetni, így az érintett orvosoknak ez bevételkiesést okoz.

Horváth Ágnes hozzátette: a pénzt az Egészségbiztosítási Alapban elkülönített összegből fizetik ki.

Hangsúlyozta: arra törekedtek, hogy a kompenzáció a felnőtteket ellátó háziorvosok vizitdíjból származó bevételével azonos mértékű legyen.

Mikola István, a Fidesz egészségpolitikusának véleménye szerint a kormány által tervezett 40 milliárd forint helyett 10 milliárd sem jön be a vizitdíjból, ezért a fennmaradó összeget sürgősen pótolni kell, mert különben súlyos működési zavarok lesznek az egészségügyben.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×