eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Kevesen vásárolnak bioélelmiszereket

Az embereknek csupán 3,1 százaléka vásárol heti rendszerességgel bioélelmiszert, a legtöbben a hipermarketekben szerzik be az ilyen termékeket - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet kutatásából.

A lakosság 76,5 százaléka egyáltalán nem vásárol bioélelmiszereket, és csupán 3,1 százalék nyilatkozott úgy, hogy akár hetente is fogyaszt ilyen terméket - mondta az InfoRádiónak a GfK Hungária Piackutató Intézet kommunikációért felelős munkatársa.

Tisza Andrea hozzátette: a felmérésben nem vizsgálták az okát annak, hogy miért ilyen kicsi a biominőséget vásárlók aránya.

A bioélelmiszerek közül a legkeresettebbek a zöldségek és a gyümölcsök (42 százalék), az ilyen ételeket fogyasztók közül körülbelül minden harmadik ember keresi a bio-kenyérféleségeket, minden negyedik a zöldség- és gyümölcsleveket, de népszerűek a savanyított tejtermékek, valamint a biomüzlik is - mondta a GfK munkatársa.

Az ilyen élelmiszerek vásárlóinak nagy része, 43 százalék a hipermarketekben szerzik be a termékeket, negyedük piacon, 18 százalékuk pedig kis bolthálózatokban.

Tizenhét százalékuk úgy nyilatkozott, saját maga termeli meg, amit elfogyaszt - közölte Tisza Andrea.

Nőtt a számuk

Az elmúlt években nőtt a bioterméket fogyasztók aránya - közölte a Biokontroll Hungária Kht. ügyvezetője az InfoRádióban.

Roszik Péter elmondta: évekkel ezelőtt a feldolgozatlan termék 5 százaléka maradt Magyarországon, mára ez az arány körülbelül 20 százalék lehet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×