eur:
389.3
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Fidesz: el a kordonokkal a Kossuth térről!

A Fidesz száz nap után felszólította Petrétei József igazságügyi minisztert, hogy vitesse el a kordonokat a Kossuth térről.

Levélben arra szólította fel Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Szájer József a párt európai parlamenti frakciójának képviselője Petrétei József igazságügyi minisztert, hogy haladéktalanul intézkedjen a Kossuth téri kordonok felszámolása érdekében.

A frakcióvezető szerint a Kossuth tér éppen száz napja tartó lezárása csorbítja a véleménynyilvánítás szabadságát, méltatlan egy demokráciához, és jól mutatja, hogy a kormány az ellenvéleményeket nem képes megtűrni.

Navracsics Tibor szerint a tér lezárását indokló Gergényi-féle rendelet formailag és tartalmilag sem helytálló.

Gusztos: ez az állapot nem tartható fenn

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának liberális tagja szerint abszurd állapot, hogy a Magyar Köztársaság állampolgárai nem tüntethetnek a Kossuth téren.

Ez az állapot tovább nem tartható - fogalmazott Gusztos Péter.

Hozzátette: távol áll tőle mindaz, amit a korábban a Kossuth téren tüntetők gondolnak és képviselnek, de véleménye szerint alkotmányos alapjogot nem lehet "rendőrségi trükkökkel" korlátozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×