eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nem kell aggódniuk a színházvezetőknek?

Nem tartja elképzeletőnek a fővárosi önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottságának elnöke, hogy több mint egymilliárd forintot vonjanak el a színházaktól. Azt sem lehet azonban tudni, mennyit kapnak a teátrumok.

Hiller István kulturális miniszter korábban azt mondta: az állam ugyanannyi pénzt ad a színházak támogatására, mint tavaly, és ezt várja el a fővárostól is.

A politikus ezzel arra a hírre reagált, miszerint a fővárosi közgyűlés több mint egymilliárd forintot vonna el a budapesti teátrumoktól. A lefaragás a színházak vezetői szerint ellehetetlenítené a működést.

Nincs még döntés

Az egymilliárd fölötti elvonás terve egy szakértői háttéranyagban szerepel. A cég, amely megvizsgálta a lehetőségeket, azt közölte, hogy mivel nem törvényi előírás a színházak támogatása, elvi lehetőség van egy ekkora csökkentésre - mondta a fővárosi önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottságának elnöke.

Tüttő Kata hozzátette: a javaslat még nem került az önkormányzat elé és a bizottságok sem tárgyaltak róla.

A szocialista politikus elmondta, az MSZP frakciója szerint felül kell vizsgálni az egész önkormányzati ellátási rendszert: el kell dönteni, hogy elég hatékony-e, és a mostani formában érdemes-e megtartani.

Nem kell aggódniuk


Ebben az évben semmiképpen sem vonnak el egymilliárdot, a támogatás esetleges csökkentéséről csak az intézmények egyenkénti vizsgálata után lehet majd dönteni - mondta Tüttő Katalin.

A bizottsági elnök nem tudta megmondani, mekkora összegű elvonás várható idén, de azt hangsúlyozta, nem lehet akkora a csökkentés, hogy veszélyeztesse a színházak működését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×