eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megszűnik az életfogytiglani büntetés?

Jelenleg is tart az új büntető törvénykönyv kidolgozása. Ennek során az igazságügyi minisztériumban komolyan felvetődött, hogy megszüntetik a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést.

Naponta többször kényszerül várakozásra a fővárosban tömegközlekedési jármű egy-egy rosszul parkoló autó miatt - írja a Népszabadság. Az esetek nagyobb része néhány perc alatt megoldódik, de előfordul, hogy valaki több mint egy órára blokkolja a forgalmat. A cikk konkrét esteket vesz számba, és az illetékeseket kérdezi: kinek a feladata ezeknek az autóknak az elszállítása.

Megszűnhet az életfogytiglan - olvasható a Magyar Nemzetben. Az új büntető törvénykönyv szankciórendszerének jelenleg is tartó kidolgozásakor az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogászai körében komolyan felvetődött, hogy megszűntetik a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést. Ha a módosítás két év múlva hatályba lép, akkor a már elítéltek büntetését is felülvizsgálják. A szakemberek a leghosszabb fogvatartást 25 évben határoznák meg. A lapnak az illetékes államtitkár beszélt a terv részleteiről.

Összeomolhat a sertéspiac - írja a Napi Gazdaság. A Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója a lapnak úgy fogalmazott: a Magyarországon észlelt sertéspestis miatt Japán beviteli tilalmat rendelt el a hazai sertéshúsra, ennek következtében elképzelhető, hogy komoly gondot okoz majd a hús elhelyezése.

A Világgazdaság az unós gyümölcspiaci reformtervekről ír. Elválasztaná a termeléstől a közvetlen jövedelemtámogatásokat a zöldség- és gyümölcsszektor reformjára vonatkozó, tegnap bemutatott európai bizottsági javaslat. Az ágazat által kapott1,5 milliárd eurós uniós büdzsé újraelosztására vonatkozó brüsszeli tervezet szerint a gazdák az általuk megművelt terület alapján és nem a termeléshez kötötten kapnák meg. A magyar gazdák máris tiltakoznak a reformtervek ellen - olvasható a napilapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×