eur:
393.29
usd:
353.81
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Hogyan lehet ebédet készíteni 150 forintból?

Változás várható az iskolai közétkeztetés finanszírozásában - értesült az InfoRádió. Az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége azt szeretné, ha ismét jogszabály határozná meg, hogy minimum mennyi pénzből kell előállítani egy menzai menüt. Jelenleg van olyan iskola, ahol mindössze 150 forintból hozzák ki egy gyerek ebédjét.

Pálháziné Sármány Csilla emlékeztetett arra, hogy egy rendelet határozza meg azokat a nyersanyagokat, amelyeket - feldolgozva - a gyerekeknek tíz nap alatt meg kell kapniuk a bölcsödében, óvodában és iskolában. A táblázat korcsoportonként határozza meg a tápanyag-szükségletet.

Az Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke elmondta: most tervezik a rendelet módosítását, mert egyre több zöldséget, gyümölcsöt, egészséges gabonafélét kellene beállítani az étrendbe; a sertéshúst pedig ki kellene váltani csirkével, pulykával és hallal, amelyek Magyarországon nem túl népszerűek.

A szakember sajnálatosnak tartja, hogy ma már nincsen kötelezően előírt minimum norma, amely meghatározná az étkeztetésre gyerekenként fordítható legkisebb összeget.

Egy ebédnorma nem mehetne 250 forint alá, noha most előfordul, hogy egy gyerek ebédjét 150 forinttól hozzák ki - tette hozzá.

Pálháziné Sármány Csilla ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy ha többe kerülnek az alapanyagok, a szülőknek magasabb térítési díjat kell fizetniük. Ezen részben úgy lehet segíteni, ha megtalálják a viszonylag olcsó beszerzési forrásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×