eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem akarnak Ózdra járni a szilvásváradi betegek

Nem akarnak az ózdi kórházba járni a Heves megyei Szilvásvárad és a szomszédos Nagyvisnyó lakói - a két település polgármestere erről levélben értesítette az egészségügyi minisztert.

A két község ugyan nincs messze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdtól, ám a szomszédos megyében található várost semmilyen tömegközlekedési járat nem köti össze Heves megye északkeleti részével - mondta Szaniszló László, Szilvásvárad polgármestere.

Az intézkedésről, amely szerint a két község a jövőben Ózdhoz tartozna, a kórházi fejlesztési törvény 14. oldalán található térképről értesültek - tette hozzá az önkormányzati vezető.

Szilvásvárad polgármestere úgy vélekedett, hogy a probléma a régió számára meghatározott ágyszám belső átcsoportosításával lenne megoldható, ha az ózdi kórház átadna tíz ágyat az egri intézménynek.

Ebben az esetben továbbra is a megszokott intézményben, az egri kórházban gyógyulhatnának a szilvásváradi és a nagyvisnyói betegek - tette hozzá.

A két település vezetője ugyancsak kifogásolja, hogy a tervezett bélapátfalvai kistérségi mentőállomás kialakítása nem szerepel a törvényben.

Holott Ózdról vagy Egerből nem ér ki hozzájuk a mentő az uniós szabványban meghatározott 15 perc alatt - hangsúlyozta Szaniszló László.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×