eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Vihar lesz, nem világvége - hogyan védekezzünk?

Csütörtökön és pénteken vihar várható, nem világvége, így országos félelemre nincs ok - mondta Dobson Tibor. A katasztrófavédelem szóvivője arra kér, hogy ha nem muszáj, ne tartózkodjunk a szabadban és időben hozzunk be mindent az udvarról, erkélyről.

Erős szélnél lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban, csukjunk be minden ajtót és ablakot, ne hagyjuk száraz fa vagy cserepes tető közvetlen közelében járművünket, az udvarról, erkélyről időben hozzunk be mindent, amit a vihar elsodorhat - tanácsolta Dobson Tibor a várhatóan orkán erejűvé fokozódó csütörtöki és pénteki szél kapcsán.

Megjósolhatatlan, mely településeket érint

A katasztrófavédelem szóvivője hangsúlyozta: országos félelemre nincs ok, vihar jön, nem pedig a világvége. Dobson Tibor álhírnek minősítette azokat a sajtójelentéseket, melyek szerint előre megjósolható, mely településeket vagy vidékeket érinti különösen a vihar.

A szóvivő hozzátette: a tűzoltóságot és a polgári védelmet már felkészítették, míg az együttműködő partnereket, az önkormányzatokat, a helyi közlekedési vállalatokat és a MÁV-ot felhívták, hogy készüljenek fel az esetleges rendkívüli helyzetre. Dobson Tibor szerint célszerű átgondolni, hogy a szabadban tervezett eseményeket ne tartsák-e meg zárt helyen vagy később.

Viharos szél csütörtökön és pénteken

Az előrejelzés szerint a szél csütörtökön késő délutánra viharossá fokozódik, így éjszakára 80-90 kilométer/órás széllökésekre kell számítani, míg péntek hajnalban - intenzív záporok és zivatarok kíséretében - a 90-110 kilométer/órás sebességet is elérheti, és főként az északi megyékben 120 kilométer/órás széllökés is kialakulhat.

Molnár László meteorológus az InfoRádiónak azt mondta, hogy a széllökések ereje akkora lesz, mint tavaly augusztus huszadikán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×