eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gyurcsány továbbra is Fidesz-karanténban

Az emberek csalódottak, mert hétköznapi gondjukat a politika egyáltalán nem oldja meg. Így kommentálta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt a közvélemény-kutatást, amely szerint a kormánypárti szavazók elpártoltak a szocialistáktól és a liberálisoktól, ugyanakkor az ellenzék munkáját a megkérdezettek 63 százaléka negatívan értékeli.

Navracsics Tibor az InfoRádióban elmondta: a Fidesz számára figyelmeztető jel, hogy az emberek minkét politikai oldalt hibásnak tartják, és csalódtak a politikában. Úgy érzik, hogy a hétköznapi problémáik megoldásához nem nyújt segítséget a politika.

Azt látják, hogy a politikusok csak elvont vitákat folytatnak a parlamentben, miközben ők egyre rosszabbul élnek, a lehetőségeik pedig nem javulnak - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Hozzátette: ehhez járul hozzá az elmúlt öt év "zuhanórepülése", amelynek következtében az ország a régió egyik legjobban álló országból az egyik legrosszabban álló országává vált.

Hangsúlyozta: az emberek eközben azt várják a Fidesztől, hogy kezdjen el egy olyan programalkotást, amely potenciális kormányerőként mutatja be a pártot.

Gyurcsány továbbra is Fidesz-karanténban

A politikus arról is beszélt: a Fidesz részt vesz a pártok közötti egyeztetéseken és a parlamenti munkában, de a miniszterelnök napirend előtti felszólalásain továbbra sem lesz ott. A politikus azzal összefüggésben beszélt erről, hogy az SZDSZ kezdeményezésére február 1-jén ötpárti egyeztetés-sorozat kezdődik az ország jövője szempontjából fontos kérdésekről.

Navracsics Tibor emlékeztetett: a Fidesz novemberi, a szakértői kormányról kezdeményezett egyeztetését a kormánypártok visszautasították. Az ötpárti megbeszélés-sorozat első témája a versenyképesség lesz, a vita házigazdája az SZDSZ lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×