eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György

Augusztustól egy évre lezárják a Szabadság hidat

Augusztus 20-án még jár a villamos a Szabadság hídon, a következő naptól viszont majdnem egy évig le lesz zárva - tudta meg az InfoRádió. A híd felújítási terve elkészült, a kivitelezésre a napokban írták ki a pályázatot.

Elkészült a Szabadság híd felújításának engedélyezési terve. Sulek János, a tervezést végző Főmterv Rt. igazgatóhelyettese az InfoRádióban elmondta, hogy a napokban kiírták a kivitelezői pályázatot, amelynek elbírálása után, várhatóan augusztus 21-én lezárják a hidat.

A kiskörúton már hamarabb is megindulnak építkezések, ezért arra kell számítani, hogy a Kálvin téren korlátozzák a villamosok forgalmát, de magán a hídon a tömegközlekedés az augusztus 20-i ünnepségek idején még működni fog.

Sulek János közölte, hogy a korábban kezdődő Kálvin téri közműkiváltási munkák miatt a gépkocsiforgalmat már augusztus 20-a előtt kitiltják a hídról. A lezárást jó előre táblák jelzik, hogy ne alakuljanak ki dugók a Gellért téren és a pesti oldalon.

Egy év lesz

A 47-es és a 49-es villamost a Petőfi hídon és az Erzsébet hídon pótolják, és kialakult már a 2-es villamos pótlásának a rendje is. A hídrekonstrukció 10-11 hónapig tart, ám ennél több idő is rendelkezésére áll a kivitelezőnek, mert az előtte levő Kálvin tér átépítési ideje hosszabb lesz.

A felújítás alatt ugyanis folyamatosan építik a 4-es metró Vámház téri és Kálvin téri megállóit is. A hídfelújítás a közúti és a vasúti pálya átépítését, valamint az alattuk lévő hossztartók és kereszttartók cseréjét jelentik elsősorban, amelyet még a II. világháború után, roncsokból pótoltak.

Saját maga alatt bontja a hidat

Sulek János szerint a kivitelezés bonyolult lesz, mert ahogy fogalmazott: a kivitelezőnek saját maga alatt kell elbontania a hidat. Reményei szerint, ha elkészül a rekonstrukció, akkor 30-50 évig nem kell majd hozzányúlni a statikai elemekhez.

A felújítás költségeiről Sulek János nem kívánt nyilatkozni arra hivatkozva, hogy versenyidőszak van, a pályázók most készítik el árajánlataikat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×