eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A dél-dunántúliak is elutasították az egészségügyi tárca javaslatát

Elutasította a Dél-Dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács is az egészségügyi miniszter kórházi ágyelosztásra vonatkozó javaslatát. A tanács elnöke közölte: a koncepcióval van bajuk, nem ismerik a finanszírozás részleteit, és azt sem, mit tervez a tárca az alap-, illetve a járóbeteg szakellátásban.

Gelencsér Attila az InfoRádióban elmondta: a tanács nagytöbbséggel döntött a tárca javaslatának elutasításáról, a reformelképzelés ugyanis szerintük annyi sebből vérzik, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.

A javaslat szerit a dél-dunántúli régió 1191 aktív ágyon és 1903 krónikus ágyon osztozhat, 100 aktív ágyat pedig tartalékként jelölt meg a minisztérium. A régióban 4 kiemelt kórház van.

Gelencsér Attila hangsúlyozta: nincs tudomásuk arról, hogy a tárca mit tervez az alap- és a járóbeteg ellátásban, információk hiányában pedig nem tudnak dönteni.

Bár a miniszter korábban elmondta, hogy ha a régiókban nem jutnak konszenzusra, akkor maga dönt, a dél-dunántúli elnök bízik abban, hogy a javaslat javulni fog.

Hozzátette: az ülésen számtalan kérdés fogalmazódott meg, az ezeket tartalmazó jegyzőkönyvet elküldik a miniszternek. A jelenlegi javaslatról azonban többet nem tárgyal a tanács.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×