eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Padlón a BKV

Újabb hitelt vesz fel a BKV, hogy a dolgozók bérét ki tudja fizetni. Vitézy Dávid, a közlekedési cég felügyelőbizottságának tagja úgy véli, a pénzügyileg kilátástalan helyzetbe került társaság adósságállománya 2007 végére elérheti a 90 milliárd forintot.

A BKV újabb, 3,6 milliárd forintos likviditási hitelt vesz fel, hogy a dolgozók bérét ki tudja fizetni.

Vitézy Dávid, a közlekedési cég felügyelőbizottságának tagja az InfoRádiónak elmondta, hogy a társaság adósságállománya tovább nő: a mélypontnak számító 2006. év végi 75 milliárd forintról 90 milliárdra.

Kifejtette, hogy az állam tavaly 20 milliárd forinttal többet biztosított a tervezettnél a BKV-nak, ám így is 14 milliárdos veszteség keletkezett a közlekedési társaságnál.

A cég felügyelőbizottságának tagja szerint pénzügyileg kilátástalan a BKV helyzete, és ha sikeresek lesznek az új vezérigazgató törekvései, akkor sem lehet a veszteséget megszüntetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×