eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Országos Volán-sztrájk

Országos sztrájkot kezdeményeznek a Volán-társaságok munkavállalóinak érdekeit képviselő szakszervezetek január 29-ére, reggel 4 és 8 óra között.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége és a Vas Megyei Közúti Közlekedési Független Szakszervezet közös közleményében emlékeztetett arra, hogy a társaságok 24 ezer munkavállalóját képviselő szakszervezetek 2006 novemberében adták át a béremelésre vonatkozó javaslatukat a munkáltatói szövetségnek.

A tárgyalások azóta sikertelenek voltak, mivel a munkavállalók 12 százalékos követelésével szemben a munkáltatók legfeljebb 6 százalékot ajánlottak, emellett nem zárták ki, hogy lesznek olyan társaságok, ahol egyáltalán nem lesz béremelés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×