eur:
393.26
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Húszmilliárdot vár a kormány a vizitdíjból

Húszmilliárd forint bevételre számít a kormány a február 15-étől fizetendő vizitdíjból.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a befolyt összeget az egészségügy fejlesztésére fordítja a kabinet.

Horváth Ágnes hangsúlyozta: nyolc betegségcsoport esetében nem kell a vizitdíjat megfizetni.

Nem kell vizitdíjat fizetni egyes krónikus betegségek esetén, így a rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenvedőknek, a dialízises kezelés során, a vérzékenységben szenvedőknek, HIV-fertőzés és AIDS-betegség esetén, a véradással összefüggő esetekben, cukorbetegeknek, pszichotikus betegeknek, valamint szerv- és szövetátültetésre váróknak.

Szintén nem lesz vizitdíjköteles az olyan orvos által rendelt, de nem általa, hanem ápoló, egészségügyi szakdolgozó által végzett művelet, mint például az injekció beadása vagy a kötözés.

Az államtitkár hozzátette: a kormány bízik abban, hogy az új rendszer visszaszorítja a hálapénz gyakorlatát.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a kabinet döntése alapján létrehozzák az Állami Egészségügyi Központot, amely összefogja az eddig a különböző minisztériumokhoz tartozó egészségügyi intézményeket.

Az egyesülés technikai részleteit egy tárcaközi koordináló bizottság dolgozza ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×