eur:
393.26
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Fidesz: MSZP-s propaganda az InterCity-ken

A Fidesz szerint a MÁV Intercity járatain olyan "szocialista propagandakiadványt" adnak ingyen az utasoknak, amelyben egy Orbán Viktort lejárató, Gyurcsány Ferencet magasztaló írás jelent meg. A MÁV szóvivője szerint a vonatokon elhelyezett újságok nem propagandaeszközök, hanem "plusz szolgáltatások".

A párt kommunikációs vezetője felháborítónak nevezte az esetet. Szijjártó Péter felszólította Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert és a MÁV-ot, hogy azonnal szüntessék be az akciót.

A politikus úgy vélte, a rendszerváltás előtti időket idézi, hogy egy állami vállalat a kormányzati propagandagépezet elemévé válik.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője közölte: a vonatokon elhelyezett újságokkal az utazás hasznos eltöltését kívánják elősegíteni.

Hozzátette: az utasok évek óta ingyenesen olvashatnak különféle lapokat, többek között Metrót, Világgazdaságot, Heti Választ, ezek tartalmát a MÁV nem vizsgája.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×