eur:
393.26
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Felüljáró helyett villamos - Budapest átalakulásának tervei

Budapest megbízott főépítésze szerint a 47-es villamos vonalát meg kell hosszabbítani a Nyugati téren át a Lehel térig, még a Nyugati téri felüljáró lebontásának árán is. A vonalhosszabbítás egyik fő indoka a pályaudvar mellett épülő új kormányzati negyed.

Az ezt a tervet is tartalmazó Budapest Szíve programról Beleznay Éva az InfoRádióban elmondta: a Kossuth Lajos utcán nem szűkíthető le a forgalom, az Erzsébet híd kapacitása miatt.

Az átmenő forgalmat ezért egy alagútba terelnék, így a felszínen nagyobb teret kapnának a gyalogosok.

Szintén gyalogosbaráttá tennék a Március 15-e teret, a Károly körutat és az V. kerülte több részét.

A Budapest Szíve-Gyalogos Belváros nevű program célja elsősorban az autók kiszorítása és a gyalogos-kerékpáros forgalom fellendítése a Kiskörúton belül eső belvárosi térségben.

A beruházások az előzetes becslés szerint összesen 50 milliárd forintot tesznek ki, amelyet fővárosi, kerületi, befektetői és uniós forrásokból teremtene elő Budapest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×