eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Érdekes párharcok az MSZP-n belül

Helyi-területi tisztújításra készül az MSZP. Nagy változások nem várhatók, de lesz pár érdekes párharc: Somogyban például Lamperth Mónika mérkőzik Kolber István jelenlegi elnökkel, a kancellária államtitkárával.

A Népszabadság arról ír, hogy az MSZP helyi-területi tisztújítása valószínűleg nem forgatja föl alapjaiban a vidéki status quót, legföljebb két-három megyei elnök veheti a kalapját. Lesz azonban néhány érdekes párharc. Somogyban valószínűleg Lamperth Mónika mérkőzik az elnöki posztért Kolber István jelenlegi elnökkel, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárával. Fejér megyében pedig dúl a háború: a megyei elnöknek, Szabados Tamásnak a jelek szerint mennie kell. Bár két éve puccsszerűen nyomták előre, a régi első ember, Horváth András ellenében, az akkori hatalomváltást sürgetők most visszasírják az egykori első embert.

A Magyar Nemzetben olvashatják, hogy keddtől megszűnt a térítésmentes oxigénterápia. Az orvosi célra használt oxigén ugyanis gyógyszernek minősül, így erre is vonatkozik az elvileg dobozonként, de ez esetben palackonként fizetendő 300 forintos térítési díj. Az Oxigénnel Kezeltek Közhasznú Egyesülete levélben fordul az Egészségügyi Minisztériumhoz, kérve, hogy sürgősen változtassák meg a szabályozást.

A Világgazdaság szerint elképzelhető, hogy a házipénztáradó után az éves szinten 150 milliárd forintos költségvetési bevétellel kecsegtető szolidaritási adó is fennakad az alkotmánybírósági rostán. A taláros testülethez a napokban kereset érkezett, amely vitatja az adóteher jogszerűségét és alkotmányosságát.

A Napi Gazdaság értesülése szerint a jogügyletek biztonságának erősítése érdekében szükséges törvénymódosításokról szóló, az igazságügyi tárca által jegyzett javaslat februárban a parlament elé kerülhet. A szabályozás célja az ingatlanokkal kapcsolatos visszaélések elleni erőteljesebb kormányzati fellépés, valamint általában a jogügyletek biztonságának erősítése.

A Portfolio.hu a Magyar Ásványolaj Szövetség adataira hivatkozva arról számol be, hogy növekedett a hazai gázolajfogyasztás 2006. negyedik negyedévében. A szakmai szervezet a benzin esetében azonban csak visszafogott növekedést regisztrált.

Az Index írja, hogy az első klónozott egér, Klonilla nyolc egészséges utódot hozott a világra. A Genetikai Újraprogramozás Kutatócsoport a klónegerek létrehozása után a jövőben a kumulusz sejteken kívül más sejttípusokból és genetikailag módosított sejtekből akar klónozott egereket alkotni, illetve nyúlklón kialakításán is munkálkodik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×