eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Csökkenhet a tanuló HÉV-bérletek ára?

A gazdasági tárca szakállamtitkárával, Felsmann Balázzsal egyeztetett a tanuló HÉV-bérletek árának csökkentéséről Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

Hagyó Miklós a megbeszélést követően elmondta: a 2005-ös vasúti törvény alapján kezdeményezte, hogy a szakminiszter és a fővárosi önkormányzat kössön együttműködési megállapodást.

A törvény szerint ezáltal biztosítható, hogy az önkormányzat közigazgatási határain túl is érvényesüljenek a helyi vasúti közszolgáltatás feltételei.

A szocialista politikus utalva arra, hogy az államtitkár konstruktívan fogadta javaslatát, hangsúlyozta: ha a kormány ezt a kezdeményezést jóváhagyja, jelentősen csökkenteni lehet a diákbérletek január óta érvényes árát.

A főpolgármester-helyettes közölte azt is, hogy mielőbbi tárgyalásokat indítványozott a szaktárca, a főváros, a BKV és a Pest megyei önkormányzatok között a közép-magyarországi régió közlekedési fejlesztésének lehetőségeiről, az egységes tarifa- és kedvezményrendszerről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×