eur:
389.28
usd:
362.09
bux:
68620.8
2024. május 8. szerda Mihály

Teljes a káosz a sportolók orvosi ellátása körül

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportért felelős szakállamtitkára szerint nem lesz semmilyen változás az élsportolók ellátásában; a tárca jövőre is biztosítja az eddigi keretet. Nem tudni viszont, mit jelent az egészségügyi miniszter kijelentése, miszerint a sportkluboknak kell majd finanszírozni az élsportolók egészségügyi ellátását.

Az egészségügyi miniszter szerint az élsportolók sem részesülhetnek különleges orvosi ellátásban, csak ha ennek a többletköltségét megfizetik.

"Nem keverhetjük össze az egészséges sportolók állapotfelmérését a beteg emberek ellátásával. Ha egy sportoló megsérül, neki is ellátást kell adni, de a többletet meg kell fizetni, lehessen speciális biztosítást kötni..." - jelentette ki Molnár Lajos miniszter.

Hogy volt, hogy lesz?

Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési tárca sportért felelős szakállamtitkára szerint ez eddig is így volt.

"Én amennyire tudom, a sportköltségvetés finanszírozta eddig is ezt a történetet. Ha egy sportoló megsérül, ugyanolyan feltételekkel hajtották, hajtják rajta végre a műtétet, mint másokon..." - mondta el az InfoRádióban Elbert Gábor.

A szakállamtitkár úgy véli: az átalakítás egyetlen problémája az lehet, hogy a sportorvosi hálózat intézményi hátterét a Sportkórház biztosítja. Ha ezt átszervezik, nem tudni mi lesz.

Így egyelőre nem világos, mit is kellene majd a jövőben a sportkluboknak finanszírozniuk.

Schmitt: egyre kevesebb pénz

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerint értelmezhetetlen az egészségügyi miniszter kijelentése. Schmitt Pál hozzátette: a sportolók egészségügyi ellátását eddig sem az egészségügyi tárca finanszírozta.

Az viszont igaz - mondja a MOB elnök - hogy a sportra egyre kevesebb pénzt szánnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×