eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Tárki: továbbra is jelentős a Fidesz előnye

A Tárki kutatási eredményei szerint a két nagy párt támogatottsága a felnőtt magyar lakosság körében novemberhez viszonyítva nem változott, azaz az MSZP tábora 21 százalékos, a Fideszé 31 százalékos.

Az adatok azt mutatják, hogy a biztos szavazó pártválasztók 52 százaléka a Fideszre, míg 35 százaléka az MSZP-re voksolna.

A novemberi eredményekhez képest a különbség abban mutatkozik, hogy az SZDSZ és az MDF támogatottsága, mind a pártválasztók, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében, elérné a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások.

Az MDF-re a felnőtt lakosság hat százaléka, az SZDSZ-re öt százaléka voksolna.

A kutatási eredmények szerint az októberi 62 százalékról decemberre 54 százalékra csökkent a választási hajlandóság.

Továbbra is magas a bizonytalanok aránya: tízből négy megkérdezett nem tudta vagy megtagadta a választ a pártpreferenciát vizsgáló kérdésre.

A közvélemény-kutató intézet 1.000 embert kérdezett meg  december 1. és 13. között.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×