eur:
386.56
usd:
358.17
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Molnár szeretne egy tanácsadó testületet

Állandó tanácsadó és ellenőrző testület létrehozását kezdeményezi az egészségügyi miniszter. A Fidesz szerint ez pr-fogás.

Molnár Lajos közölte: állandó tanácsadó és ellenőrző testület létrehozását kezdeményezi, amely a tervek szerint január elején kezdené meg munkáját.

A grémium nyolc fővel, pártdelegáltak részvételével, paritásos rendszerben, ellenzéki elnökkel működne.

Molnár Lajos elmondta: a testület működéséhez az Egészségügyi Minisztérium minden segítséget megad, beleértve a pénzügyi támogatást, illetve a szakértői anyagokat, dokumentumokat.

A távirati iroda azon kérdésére, mi lesz, ha az ellenzék elutasítja a részvételt a testület munkájában, Molnár Lajos azt felelte: ez nem lenne felelős magatartás.

A tárcavezető nemmel felelt arra a kérdésre, hogy a kormánypártok a továbbiakban már részt kívánnak-e venni a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal munkájában.

Fidesz: ez csak pr

A Fidesz szerint Molnár Lajos egészségügyi miniszter kezdeményezése nem más, mint egy jól átgondolt kommunikációs fogás.

Miután Molnár Lajos, engedve a kormányhoz közeli pénzügyi érdekkörök nyomásának, vagy felhatalmazásának, szétverte a magyar egészségügyet, és a legfontosabb döntéseket a parlament már meghozta, egy ilyen testület létrehozását pr-fogásnak tekinti a párt - fogalmazott Szijjártó Péter szóvivő.

Közölte: ilyenhez eddig sem asszisztáltak, és ezután sem kívánnak asszisztálni.

A Fidesz szándékai szerint a népszavazási kezdeményezés sikere esetén az emberek mondanak véleményt az egészségügy átalakításáról. Ebben az esetben nem kell semmiféle tanácsadó testület - közölte a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Elemzés: Európa két évtized alatt megduplázta a Kínától való függését

Az Európai Unió és Kína közötti kereskedelmi forgalom a hatszorosára növekedett az elmúlt húsz évben – mondta az InfoRádióban a Nézőpont Intézet gazdasági elemzője. Talabér Krisztián arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság tavaly 11 milliárd euró értékben importált termékeket Kínából, míg az export elérte a másfél milliárd eurót.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×