eur:
387.57
usd:
359.77
bux:
69354.91
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Elkeltek az állami autók

A Porsche Hungária Kft. vásárolhatja meg azt a 84 minisztériumi autót, amelyet egy tételben értékesít a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. Az ár bruttó 131 millió - nettó 109 millió - forint.

A kormány a takarékosság jegyében összesen 341 gépkocsival csökkenti a minisztériumok autóállományát, ami negyven százalékos mérséklést jelent a kormányváltás előtti állapothoz képest.

Az értékesítésre kiírt pályázatból befolyó bevételt a kormány a hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek továbbtanulását támogató Útravaló Ösztöndíj programra fordítja.

Amikor a kormány fél évvel ezelőtt bejelentette az Új Egyensúly programot és belevágott a reformokba, ígéretet tett arra, hogy az állam magán kezdi a takarékoskodást. Azóta számos olyan lépést tett, amelynek célja a kisebb, takarékosabb állam megteremtése - írta Danks Emese kormányszóvivő.

Címlapról ajánljuk
Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Válságos helyzetben az osztrák egészségügy, drámai számok érkeztek

Az ausztriai egészségügyi ellátás drámai helyzetének oka elemzések szerint az érvényben lévő "kétosztályos" rendszer. Ebben a betegek maguk dönthetnek arról, hogy a biztosítóval szerződésben álló orvosokat választják (Vertragsarzt), vagy pedig az ilyen szerződéssel nem rendelkező, egyfajta magánellátást biztosító (Wahlarzt) orvosok iránt táplálnak nagyobb bizalmat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×