eur:
389.13
usd:
361.23
bux:
68029.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Deutsch-Für: a vadkapitalizmus megmutatja igazi arcát

A Péterfy Sándor utcai kórház tervezett ágyszám-leépítése ellen tiltakozó demonstrációt tartott a fővárosi Fidesz képviselőcsoportja az intézmény épülete előtt.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz parlamenti frakciójának helyettes vezetője emlékeztetett arra, hogy az egészségügyi kormányzat számos kórházat azért zárat be, mert nem kifizetődő azok fenntartása.

"A gyógyítást és az üzleti versenyt összeegyeztetni azért felettébb ízléstelen kísérlet, mert megmutatja a hazánkban eluralkodott vadkapitalizmus igazi arcát (...), a gyengeség, a kiszolgáltatottság kihasználását" - mondta a fideszes politikus.

Fónagy János fideszes országgyűlési képviselő szerint a Péterfy Sándor utcai kórház ágyszáma, ellátási színvonala csökkenni fog, mert az intézmény nem került fel a súlyponti kórházak listájára.

Pesti Imre, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes tagja elmondta: míg az országban átlagosan 20-25 százalékkal csökkenti az egészségügyi tárca az aktív kórházi ágyak számát, addig a fővárosban 30 százalékkal, mondván hogy itt a legmagasabb az ezer lakosra jutó ágyszám.

A politikus szerint "ez nagyon cinikus megközelítés", mivel a budapesti kórházak nemcsak a fővárosi, hanem a Pest megyei lakosokat is ellátják.

Olyan szinten lehetetlenítik el az egészségügyi intézményeket, hogy azok működésképtelenné, "előbb-utóbb az ingatlanbizniszben járatos spekulánsok martalékává válnak" - tette hozzá Pesti Imre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×