eur:
390.98
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újsághirdetésben keres befektetőt a Fradi

A Népszabadság azt írja, hogy a kancellária két szervezete összeveszett azon: ki vegyen a rendőrségnek és a határőröknek új rádiókat. Az eljárás nem ért véget, és emiatt Magyarország könnyen bukhat pár millió euró uniós pénzt.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy három évvel ezelőtt megállapított, mesterségesen alacsony értékhez közeli áron kívánja eladni Molnár Gyula szocialista polgármester a kerület egyik legértékesebb ingatlanegyüttesét az MSZP-hez közel álló Leisztinger Tamás vállalkozónak.

A XI. kerületi Fidesz szerint ez a döntés az önkormányzat érdekeinek súlyos sérelmével járna, és jelentős vagyoni hátrányt okozna a kerületnek.

Az index.hu-n olvasható, hogy a világhírű Four Four Two című futballmagazin cikkében keres befektetőt a Ferencvárosnak Dámosy Zsolt klubelnök.

A klubvezér szerint egy mágnás menthetné meg a klubját, amiben biztos siker rejlik: "Ha van valahol egy kövér nagybácsi egy nagy szivarral, örömmel várjuk. A Fradi olyan, mint egy szivárgó gázpalack, könnyedén lángra lobbanhat."

A Világgazdaság arról számol be, hogy az EU-ban Málta után Magyarországon adja a legtöbb pénzügyi támogatást az állam a gazdasági szféra szereplőinek a GDP arányában. Egyebek mellett ez derül ki az Európai Bizottság által nyilvánosságra hozott szubvenciós eredményjelző legújabb kiadásából.

Eszerint hazánkban az üzleti szféra 1,6 milliárd eurónyi állami támogatásnak örvendhetett 2005-ben, ez a GDP 1,83 százaléka. A számot ráadásul a vasúti közlekedésre fordított támogatások nélkül számolták ki a brüsszeli korifeusok.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy nagy cégek is érdeklődnek a legnépszerűbb magyar, Puskás Ferenc nevének használata iránt. Konkrétumokat a jogtulajdonos család szóvivője egyelőre nem árult el.

A portfolio.hu arról ír, hogy a legtöbb piaci szereplő a budapesti Belváros felértékelődéséről beszél, és feltétlenül jó befektetésnek tartja a belvárosi lakások vásárlását.

A Belváros szívében, az V. kerületben az ingatlant vásárlók mintegy fele külföldi állampolgár, és ez az arány a kerületben kivételesnek számító újépítésű projektekben még magasabb.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×