eur:
390.67
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Molnár: a kormány "elkezdi az ismerkedést"

Döntés előkészítő anyagok készülnek arról, hogy legyen-e Magyarországon több biztosítós rendszer - mondta az egészségügyi miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. Ezekkel az anyagokkal "elkezdi az ismerkedést a kormány" - tette hozzá Molnár Lajos.

Előkészítő fázisban van a több biztosítós rendszer magyarországi bevezetése - közölte az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Molnár Lajos közölte: egyelőre tanulmányok készülnek az ügyben, melyekkel a kormány "elkezdi az ismerkedést".

Az egészségügyi miniszter azt nem tudta megmondani, hogy mikor születhet döntés az ügyben, hiszen "nagy jelentőségű kérdésről van szó, amihez több hónap szükséges".

Molnár Lajos szerint a döntést meg kell hozni, mert nem lehet úgy továbblépni a reformokkal, hogy ne határoznának a biztosítási rendszerről. "A jövő évi törvénykezés már a döntésnek megfelelően alakul" - tette hozzá Molnár Lajos.

A svábhegyi gyermekintézet megszüntetését firtató kérdés kapcsán Molnár Lajos közölte: azt kell eldönteni, hogy az épületre vagy a tevékenységre van-e jobban szükség.

"A kérdés nem az, hogy a svábhegyi gyermekintézet maradjon meg, hanem az a feladat, hogy legyen a gyerekeket ellátó fejlődésneurológiai szakterület", és az a legjobb ellátás legyen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×