eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella

Koalíciós megegyezés Budapesten

Kompromisszumot kötött a szocialista és a szabad demokrata frakció a főpolgármester-helyettesek ügyében a Fővárosi Közgyűlésben - közölte Steiner Pál szocialista frakcióvezető a TV2 Mokka című műsorában.

A két párt képviselői úgy döntöttek, hogy most csak egy helyettest választanak - mondta el a politikus.

A Népszabadság kedden közölt értesülése szerint a közgyűlés csütörtökön a szocialista Hagyó Miklóst fogadja majd el főpolgármester-helyettesnek. Nem jelölik a szabad demokrata Ikvai-Szabó Imrét sem, mert az ő megválasztásához a szocialisták - Gy. Németh Erzsébet ügye miatt - nem járulnának hozzá.

Steiner Pál közölte: a két frakció tárgyalásán jelen volt Demszky Gábor főpolgármester is, aki továbbra sem fogadja el a szocialista Gy. Németh Erzsébetet a főpolgármester-helyettesi posztra.

A szocialista frakcióvezető véleménye szerint az elhúzódó vita nem politikai, hanem személyi konfliktus, és a megoldásra csak februárban van esély.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 20. 21:41
×
×
×
×