eur:
385.97
usd:
357.38
bux:
69035.66
2024. május 14. kedd Bonifác

Ferihegyen jogosan tették ki a nem létező táblákat

A fővárosi taxistársaságok megrökönyödve tapasztalták, hogy a Budapest Airport Rt. egy KRESZ-táblának látszó tárggyal próbálja távol tartani őket a reptér indulási termináljától. Szollár Domonkos, a Budapest Airport Rt. szóvivője elismerte, hogy "taxival behajtani tilos" tábla nincs a KRESZ-ben, de hozzátette, hogy a cégnek akkor is van joga kitenni ilyet.

A Ferihegyi reptér termináljai előtt megváltozatták a forgalmi rendet, és ennek keretében kikerült egy olyan tábla, amellyel a 2-es terminál külső körívéről próbálják kitiltani a taxikat.

Bár a tábla rendkívüli módon emlékeztet egy KRESZ-táblára, konkrétan úgy néz ki, mint egy "taxival behajtani tilos" tábla, a Budapest Airport szóvivője szerint nem KRESZ-tábláról van szó, mivel ilyen tábla a KRESZ-ben nincs.

Ez egy fehér alapon piros szegéllyel ellátott kör alakú tábla, amelyben egy taxi van ábrázolva - mondta Szollár Domokos arra a kérdésre, hogy akkor mi is ez a tábla.

A szóvivő szerint mivel egy magánútról van szó, amelynek a Budapest Airport Rt. a kezelője, joguk volt kitenni a táblát.

A rendőrség ugyan nem léphet fel, ha egy taxis nem veszi figyelembe a táblát, de a Budapest Airport Rt. fel tud, és fel is fog lépni ellene - hangsúlyozta a szóvivő, azt azonban nem részletezte, hogy pontosan miként.

Szollár Domokos ugyanakkor hozzátette, hogy egy olyan megoldáson is dolgoznak, amelynek bevezetése után a rendőrség is felléphetne a szabálytalan taxisok ellen.

Ez egy valódi KRESZ-tábla, egy "megállni tilos" tábla kihelyezése volna, amely alól csak a buszokat jelentenének kivételt.
 
A turistabuszok így fel tudnák venni, és ki tudnák rakni utasaikat, de a taxik nem állhatnának meg a 2-es terminál külső körívén - hangsúlyozta a szóvivő, aki elismerte, hogy ezzel a megoldással az autóval közlekedő egyszerű emberek életét is megnehezítenék, hiszen ők sem állhatnának meg arra az időre, amíg kitesznek, vagy felvesznek valakit.

A reptéri Zóna taxit nem érinti a korlátozás, hiszen autói a belső köríven veszik fel az utasokat. A Budapest Airport Rt. szerint a szigorításra az újabb "taxishiénák" megjelenése miatt van szükség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Bajban a Gazprom: Kína mégsem Európa

Több mint húsz éve először jelentett veszteséget az orosz energetikai óriáscég, a Gazprom. Elemzők szerint a több milliárd dolláros mínusz annak a jele, hogy hatnak a nyugati szankciók és hogy a Kína felé fordulás nem kompenzálja az elvesztett európai bevételeket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×