INFORÁDIÓ 
2020. április 4. szombat
Izidor

Élelmiszerhamisítás: a rendőrség nem ért rá kihallgatni a cégvezetőket

Infostart / InfoRádió

Nincs még gyanúsított a törökbálinti élelmiszerhamisítási ügyben, mondta az InfoRádió kérdésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Belicza Andrea hozzátette: az érintett cégcsoport vezetőit a rendőrségnek még nem volt ideje kihallgatni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: egy pénteken létrehozott 10 fős nyomozócsoport foglalkozik az üggyel, kiemelten csak erre az ügyre koncentrálva.

Belicza Andrea az InfoRádióban elmondta: a csoportban revizorok is vannak, akik szakértőkkel vizsgáltatják a lefoglalt könyvelési anyagokat, szállítóleveleket, bélyegzőket, számítógépeket és folyamatosan hallgatják ki tanúként a raktár dolgozóit.

Gyanúsítottja még nincs az ügynek, erről a kihallgatások és a szakértői vélemények alapján döntenek majd.

Magát a cégcsoportot ismeri a rendőrség, de azt még nem tudják megmondani, hogy ki lehet majd gyanúsított - mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette: a cég vezetőit még nem hallgatták ki.

"Tulajdonképpen időben a kihallgatások sorában nem jutottunk még el addig, hogy a cég vezetőire, tulajdonosi körére is sor kerüljön, mint tanúk kihallgatására" - fogalmazott Belicza Andrea, aki közölte: először azokat a raktári dolgozókat hallgatják ki, akik magát az átcímkézést végezték.

Korábban a a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője bejelentette: M.E.G.A. Trade Kft., a M.E.G.A. Trade Dis Kft., a M.E.G.A. Foud Kft., a M.E.G.A. Foud Dis Kft. és MEGA Logistik Kft. tartozik ahhoz a cégcsoporthoz, amely érintett a nagy mennyiségű áruhamisításban érintett.

Virsinger György közölte: a cégek magyar bejegyzésűek, de külföldi tulajdonban vannak. További részletekért kattintson!
Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018