eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A parlament döntött a vizitdíjról

Elfogadta a vizit-, illetve a kórházi napidíj mértékét meghatározó, valamint a kedvezményezettek körét és a várólisták rendszerét szabályozó törvényt az Országgyűlés.

A javaslatot 201 képviselő támogatta, 160-an ellenezték. A jogszabály hatályba lépése után a legalapvetőbb változás, hogy február 15-étől a háziorvos és a szakorvos felkeresésekor vizitdíjat, a kórházi tartózkodás idejére pedig napidíjat kell fizetnie a betegnek.

Az alkalmanként 300 forintos díj megfizetése alól például a 18 év alattiak, a kötelező népegészségügyi ellátásban, a terhesgondozásban résztvevők mentességet kapnak, és nem kell fizetni szülészeti ellátás, valamint tartós gyógykezelésekhez kötődő ellátások esetén.

Szociális alapon nem jár mentesség; a rászorultak esetében kompenzációs rendszert alakítanak ki, vagyis évente legalább 12 vizitre jutó kedvezményt kapnak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×