eur:
389.21
usd:
363.88
bux:
68145.13
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A fővárosi KDNP szívességet tesz az MSZP-nek?

A Fővárosi Közgyűlés ne várjon Demszky Gáborra, amíg esetleg hajlandó lesz elfogadni Gy. Németh Erzsébetet helyettesének, hanem módosítsa a működési szabályzatát úgy, hogy a képviselők egyharmada is jelölhessen főpolgármester-helyettest - javasolja a fővárosi KDNP-frakció. Bagdy Gábor frakcióvezető hangsúlyozta: a javaslattal nem az MSZP-nek tesznek szívességet, hanem azt szeretnék elérni, hogy végre működőképes legyen a közgyűlés.

A KDNP-frakció mindenképpen szeretne megoldást találni arra a lehetetlen állapotra, hogy a Fővárosi Közgyűlés a megalakulása óta eltelt több mint két és fél hónap alatt nem alakította meg a működéséhez szükséges testületeket - közölte a KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Bagdy Gábor javaslatukat ismertetve elmondta, hogy az önkormányzati törvény egyik szakasza szerint a Fővárosi Közgyűlés tagjai sorából titkos szavazással főpolgármester-helyetteseket választhat.

Azt csak a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzata köti ki, hogy kizárólag a főpolgármester jelölhet embert a posztra.

A KDNP ezért kezdeményezni fogja az szmsz módosítását úgy, hogy a képviselők egyharmadának javaslatára is lehessen főpolgármester-helyettest választani - jelentette ki a frakcióvezető.

Bagdy Gábor szerint egyelőre nem akarnak senkit sem jelölni, csak biztosítani szeretnék, hogy legyen egy olyan mechanizmus, amely akkor is lehetővé teszi a főpolgármester-helyettes választást, ha a főpolgármester "nem kíván élni jelölési jogával".

Arra a felvetésre, hogy a KDNP a jelenlegi helyzetben ezzel a javaslattal gyakorlatilag szívességet tenne az MSZP-nek, a frakcióvezető hangsúlyozta: az ő céljuk, hogy főváros  felébredjen "féléves álmából".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

Mentorok segítik a fiatal vállalkozókat a GEN Z Fest-en

A Portfolio Csoport idén tavasszal is megrendezi a GEN Z Fest-et: május 9-én az Akváriumban a fókusz újra a mesterséges intelligencián, a pénzügyeken, a környezetvédelmen és a jövő kihívásain lesz. A fesztivál Delfinek között című programjában három mentor várja a fiatal felnőttek vállalkozásait és ötleteit, hogy egy 15 perces pitchet követően tanácsokkal és megoldási javaslatokkal támogassák őket. A jelentkezés holnap zárul!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×