eur:
386.96
usd:
358.64
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác

A Fidesz a munkaerőpiac ügyében sem tárgyal Gyurcsánnyal

A Fidesz nem vesz részt azon a keddi megbeszélésen, amelyet a kormányfő kezdeményezett az uniós bővítés utáni munkaerő-piaci stratégiáról - jelentette be Szijjártó Péter szóvivő.

Mint mondta: a téma valóban fontos, azonban ezt véleménye szerint Gyurcsány Ferenc csak arra akarja használni, hogy kitörjön elszigeteltségéből, a Fidesz pedig nem akar asszisztálni egy ilyen "pr-akcióhoz".

A miniszterelnök december 12-ére, keddre hívott össze megbeszélést a Románia és Bulgária európai uniós csatlakozását követő munkaerő-piaci stratégiáról.

A parlamenti találkozóra meghívták mind az öt parlamenti párt elnökét és frakcióvezetőjét, az Országgyűlés európai ügyek bizottsága, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, valamint a gazdasági és informatikai bizottság elnökét, továbbá az Országos Érdekegyeztető Tanács munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselőit.

Szijjártó Péter szerint Gyurcsány Ferenc 2004-ben, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampányában ellenségként állította be a határon túli magyarokat; azzal fenyegette alaptalan és hazug módon Magyarország lakosságát, hogy a munkaerő-piac és a nyugdíjrendszer összeomlik, ha a Romániában élő magyarok Magyarországra jönnek.

Hozzátette: 2001-ben Gyurcsány Ferenc 23 millió románnal fenyegetett a Magyarország és Románia közötti megállapodás kapcsán.

"Mindezen múltban elkövetett hazugságok alapján világos, hogy Gyurcsány Ferenc most ezt az egyébként valóban rendkívül fontos ügyet is alárendeli az elszigeteltségből való eszelős kitörési kísérleteinek" - mondta a Fidesz szóvivője.

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a Fidesz szóvivőjének szavaira reagálva azt mondta: sajnálja, hogy az ellenzéki párt nem megy el az egyeztetésre.

A keddi megbeszélés nem Gyurcsány Ferencről szól, hanem nemzeti közügyről - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×