eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Blatter: felejthetetlen marad ez a felemelő búcsú

"Felejthetetlen marad ez a felemelő búcsú, megtiszteltetés volt számomra is, hogy itt lehettem" - mondta szombaton telefonon Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke Schmitt Pál MOB-elnöknek, a Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság vezetőjének az Aranycsapat legendás csatárának gyászszertartása után.

Franz Beckenbauer, a németek világhírű "Császára" is hasonló véleményen volt: "Azt hiszem, labdarúgót még nem búcsúztattak ilyen méltóságteljesen, ilyen emlékezetesen, mint Puskás Ferencet, de megérdemelte..."

A temetésre különgéppel érkezett német küldöttség tagjai az elutazás időpontját megváltoztatva még a Szent István-bazilikában celebrált szentmisén is jelen voltak, és Beckenbauer megtiszteltetésnek vette, hogy az egyik könyörgést ő mondhatta el az elhunytért.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség a szertartás után az egyik nemrég megnyílt szállóban fogadást adott a külföldi vendégek tiszteletére.

Sólyom László köztársasági elnök gyászbeszédében hangoztatott kijelentése, amely szerint Puskás Ferenc meghatározó, kiemelkedő szerepet töltött be összetartó erejével, egyesítő szellemével, már a díszvacsorán is igazolódott: Lamperth Mónika sportot is felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszter és Orbán Viktor volt kormányfő egy asztalnál foglalt helyet.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke, az egyik házigazda köszönetet mondott a vendégeknek a részvételért és Puskás Ferenc arcképével díszített ezüst emlékérmet nyújtott át valamennyiüknek, míg Kamuti Jenő, a MOB főtitkára Schmitt Pál nevében köszöntötte a megjelenteket.

Az asztaloknál csaknem mindenkinek akadt valamilyen kedves, többnyire derűs élménye, emléke Puskás Ferencről, akivel kapcsolatban egyöntetű volt az a vélemény, hogy eltávozott ugyan, de emlékét örökre megőrzik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×