INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

Blatter: felejthetetlen marad ez a felemelő búcsú

InfoRádió / MTI

"Felejthetetlen marad ez a felemelő búcsú, megtiszteltetés volt számomra is, hogy itt lehettem" - mondta szombaton telefonon Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke Schmitt Pál MOB-elnöknek, a Puskás Ferenc Kegyeleti Bizottság vezetőjének az Aranycsapat legendás csatárának gyászszertartása után.

Franz Beckenbauer, a németek világhírű "Császára" is hasonló véleményen volt: "Azt hiszem, labdarúgót még nem búcsúztattak ilyen méltóságteljesen, ilyen emlékezetesen, mint Puskás Ferencet, de megérdemelte..."

A temetésre különgéppel érkezett német küldöttség tagjai az elutazás időpontját megváltoztatva még a Szent István-bazilikában celebrált szentmisén is jelen voltak, és Beckenbauer megtiszteltetésnek vette, hogy az egyik könyörgést ő mondhatta el az elhunytért.

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Labdarúgó Szövetség a szertartás után az egyik nemrég megnyílt szállóban fogadást adott a külföldi vendégek tiszteletére.

Sólyom László köztársasági elnök gyászbeszédében hangoztatott kijelentése, amely szerint Puskás Ferenc meghatározó, kiemelkedő szerepet töltött be összetartó erejével, egyesítő szellemével, már a díszvacsorán is igazolódott: Lamperth Mónika sportot is felügyelő önkormányzati és területfejlesztési miniszter és Orbán Viktor volt kormányfő egy asztalnál foglalt helyet.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke, az egyik házigazda köszönetet mondott a vendégeknek a részvételért és Puskás Ferenc arcképével díszített ezüst emlékérmet nyújtott át valamennyiüknek, míg Kamuti Jenő, a MOB főtitkára Schmitt Pál nevében köszöntötte a megjelenteket.

Az asztaloknál csaknem mindenkinek akadt valamilyen kedves, többnyire derűs élménye, emléke Puskás Ferencről, akivel kapcsolatban egyöntetű volt az a vélemény, hogy eltávozott ugyan, de emlékét örökre megőrzik.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018