eur:
394.06
usd:
363.73
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Összeomolhat a budapesti távhőszolgáltatás

Mintegy tízmilliárd forint plusztámogatást akar kiharcolni a főpolgármester a távhővel fűtőknek. Demszky Gábor amiatt aggódik, hogy ha a teljes díjemelést a fogyasztókra terhelik, akkor drasztikusan nőhet a nem fizetők száma, ami a szolgáltatót is megroppanthatja. Lapszemle.

Eldőlt az M5-öst üzemeltető Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. sorsa: az állam várhatóan kivásárolja a magánkézben lévő hatvan százalékos üzletrészt, majd megszabadul a társaságtól. Ez 40-45 milliárd forintot hozhat jövőre a büdzsének - olvasható a Népszabadság cikkében.

Eladó a Honvédelmi Minisztérium budai birtoka - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint már el is kezdték a HM legértékesebb, hűvösvölgyi objektumának kiürítését, hogy az ott lévő ingatlanokat értékesíthessék.

A 12,7 hektáros telekért és a rajta álló 52 épületért legalább 7 milliárd forintot szeretne kasszírozni a tárca. A minisztérium és a kincstár összességében több mint 100 honvédségi ingatlan eladását tervezi az elkövetkezendő években, és ebből 33 milliárdos bevételre számít.

A távhődíj-emelés miatt lobbizik Demszky Gábor a kormánynál - számol be az Index. A főváros vezetői szerint a nem fizetők számának drasztikus növekedése miatt a Főtáv működése is veszélybe kerülhet, ha ráterhelnék a panellakásokban élőkre azt a díjemelést, amelyet a kompenzációs rendszer átalakítása okoz. Éppen ezért Budapest vezetői kétlépcsős díjemelést terveznek, illetve a kormányhoz fordulnak, hogy kapjanak a nagyobb városok mintegy 10 milliárd forintos állami segítséget.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy januártól bevezetik a feltételes adó-megállapítás logikájához hasonló, a szokásos piaci ár meghatározására irányuló eljárást, amit az APEH munkatársai végeznek majd.

A Világgazdaság "Konfliktus Molnár és Draskovics között" címmel közöl cikket. A lap szerint tavasszal, az MSZP kongresszusa után kerülhet sor a kabinet átalakítására. Ezzel kapcsolatban a miniszterek eddigi munkáját vizsgálják.

A kész, de eladatlan lakások száma Budapesten folyamatosan csökken, ami összefügg azzal, hogy egyre kevesebb új építésű lakást adnak át, és a KSH előrejelzései alapján ez az év második felében is folytatódik - írja a Portfolio.hu. A lassuló piaci környezetben ugyanakkor több külföldi fejlesztő is kiemelkedő volumenű, több ezer lakásos projektbe fogott bele, vagy tervezi annak elindítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×