eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Már a Nyugatiban is megfigyelnek

Egy 60 kamerából álló térfigyelő rendszert helyeztek üzembe a Nyugati pályaudvaron. Jövőre a Déli pályaudvart is bekamerázzák - mondta az InfoRádiónak a MÁV Zrt. vagyonvédelmi főosztályának vezetője. Földházi György hozzátette: a Keleti pályaudvaron a hasonló rendszernek köszönhetően mintegy 30 százalékkal csökkentek a bűncselekmények.

A vasúti térfigyelő rendszer kiépítésének első lépése a Keleti pályaudvar bekamerázása volt az év elején, amelynek eredményeképp mintegy 30 százalékkal csökkent az utasok sérelmére elkövetett bűncselekmények száma - hangsúlyozta Földházi György.

A vagyonvédelmi főosztályvezető hozzátette: a Nyugati pályaudvaron kiépített rendszertől is hasonló eredményt várnak.

A monitorok a pályaudvaron található rendőrőrs mellett egy külön helyiségben lettek elhelyezve. Az azokat figyelő alkalmazottaknak forródrótos összeköttetésük van a rendőrökkel, és rádión azonnal el tudják érni a szolgálatot teljesítő vasútőröket is.

A rendszer által rögzített felvételekhez - az utasok adatainak védelme érdekében - csak a rendőrök férhetnek hozzá, és ők is csak az adatvédelmi törvényben meghatározott feltételek szerint.

A következő lépés a Déli pályaudvar bekamerázása lesz, amely várhatóan a jövő év közepére készül el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×