eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Ez történik a közigazgatásban jövőre

A következő hetekben születnek meg azok a döntések, amelyek szabályozzák a közigazgatási teljesítményértékelési rendszert - mondta el a kormányzati személyügyi államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Szetey Gábor szólt az értékelési szempontokról is.

A politikus közölte: a teljesítményértékelés bevezetéséhez szükséges módosító indítványt már elfogadta a parlament, és a végszavazásra is sor kerül az év végéig.

A konkrét szabályozás kormányrendeletben születik majd meg, így semmi nem akadályozza januári bevezetést.

Szetey Gábor szerint senkit nem érhet váratlanul az új rendszer, szeptembertől egy roadshow keretében tájékoztatták a minisztériumok dolgozóit; a tárcák vezetőinek felkészítése is folyamatos.

Jelenleg is van teljesítményértékelési rendszer, de ez csak formális és szubjektív, ezért mindenki csak adminisztratív tehernek tekinti - tette hozzá.

A szempontok

A kormányzati személyügyi államtitkár elismerte, hogy a közigazgatás sok tekintetben különbözik az üzleti élettől, jóval nehezebb megtalálni az egyértelmű mérési módszereket; ezért kérték meg a közigazgatásban dolgozókat, hogy ők alakítsák ki a mérési metódusokat.

A teljesítményt a mit és a hogyan kérdésekre válaszolva kívánják mérni: a mit jelenti az év elején definiált célok elérését, a hogyan a vezetői kompetenciák mérését és értékelését.

Utóbbi a kívánt vezetői értékeket kívánja díjazni, ilyen például a csapatszellem, az empátia, a munkatársak fejlesztése, valamint a kezdeményezőkészség.

Szetey Gábor kitért arra is: ezzel párhuzamosan fel kell mérni azokat az egyéni és szervezeti képességeket, amelyek fejlesztésére képzési rendszer építhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×