eur:
394.06
usd:
363.73
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Amíg lesznek tüntetések, műveleti terület marad a Kossuth tér

Bizonytalan ideig továbbra is műveleti terület marad a Kossuth tér Parlament körüli része. A BRFK helyettes szóvivője szerint természetes, hogy a rendőrség több helyen, közterületen tartalék erőket állomásoztat, amikor folyamatosak a demonstrációk.

Taffener Éva emlékeztetett arra, hogy a Kossuth tér október 23. óta műveleti területnek számít, és egészen addig az is marad, amíg fennáll a biztonsági kockázat.

Tekintettel arra, hogy Budapesten, a Kossuth térhez közel folyamatosan zajlanak különböző demonstrációk, természetes, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság tartalékokat állomásoztat néhány helyen. Ugyanez a helyzet a Szabadság téren is - hangsúlyozta a helyettes szóvivő.

A sisakon lesz az azonosító

A rendőrök mostantól a rohamrendőri felszerelésen is viselnek azonosító jelvényt.

A rendőrség a nyugat-európai megoldást választotta: a sisakon lesz az azonosító szám - mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Garamvölgyi László kiemelte, hogy az új norma szerint a gyakorlóöltözeten is kötelező az azonosító viselése, kivéve a kiképzési feladatokat, amikor nem kerülnek kapcsolatba az állampolgárokkal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×