eur:
389.13
usd:
361.23
bux:
68029.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarországon is hódít az idegméreg

Magyarországon is egyre népszerűbb a Botoxszal végzett szépészeti beavatkozás, amelynek piaca elérheti a milliárdos nagyságrendet. Magyarországon közel tíz éve végeznek a szerrel ránckisimító kezeléseket, bár még nem olyan népszerű, mint külföldön.

A Népszabadságban olvasható, hogy a nyár elején kihirdetett kormányhatározat január 1-jei határidőt szabott a kulturális intézményrendszer átszervezésére. A határt egymilliárd forintnál húzták meg. Az egy év alatt ennél kevesebbet költő kulturális intézményeket központi ellátó vállalat (gesztor) szolgálja majd ki. Az átszervezés nyomán nyilván lesznek fölösleges kapacitások. A költségvetés elfogadásáig azonban nem lehet megmondani, milyen mértékű leépítéssel kell majd számolni.

Kötelezővé tenné a felvételiző diákok számára az emelt szintű érettségit Draskovics Tibor. A kormánybiztos az államreform-bizottságnak írt jelentésében elismeri, hogy középszintű vizsga felvételiként való elfogadása minőségrontáshoz vezetett a felsőoktatásban. Az oktatási tárca azt állítja: módosítás nem lesz, csak a minőség szerepét erősítik - írja a Magyar Nemzet.

Az Index információi szerint az interneten fellelhető és a digitális hálózatokból letölthető audiovizuális produkciókra is kiterjesztené a televíziós műsorszórásra vonatkozó szigorúbb előírásokat, például a pornográfia és a gyűlöletkeltés tilalmát az EU új médiatörvénytervezete. Az Audiovisual Media Services Directive (AVMS) kidolgozói szerint egységes európai médiapiacot teremt, kritikusai viszont úgy vélik, felesleges, és a szólásszabadságot is korlátozó szabályozást vezet be az internetpiacon.

A Világgazdaság azt írja, hogy egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is a Botoxszal végzett szépészeti beavatkozás, amelynek itthoni piaca elérheti a milliárdos nagyságrendet. Hazánkban közel tíz éve végeznek a szerrel ránckisimító kezeléseket, bár még nem vált olyan népszerűvé, mint külföldön. Ugyanakkor a hazai plasztikai klinikákon minden második nap végrehajtanak ilyen beavatkozást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×