eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Drasztikus áremelések Budapesten

Budapesten jövőre csaknem minden közszolgáltatás díja a KSH inflációs prognózisában jelzett 7,2 százaléknál nagyobb mértékben emelkedne.

A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója azután beszélt erről, hogy a testület véglegesítette a jövő héten a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő javaslatokat.

Nyáry Krisztián elmondta: az elképzelések szerint januártól átlagosan 15 százalékkal drágulna a távhőszolgáltatás.

A jövedelemtől függően a díjak 1,2 százalékkal csökkennének, illetve 7-15-32-44 százalékkal emelkednének. Hozzátette: az ügyben a főpolgármester még egyeztetni kíván a kormánnyal.

A kommunikációs igazgató azt is közölte: a vízdíj 9,8, a csatornadíj 9,4 százalékkal emelkedne, a kéményseprésért 5,4, a szennyvízszippantásért pedig 9,6 százalékkal kellene többet fizetni.

A szemétdíjnál 8,4, a temetkezésnél 8,1 százalékos emelést javasol a városvezetés. Nyáry Krisztián hozzátette: a BKV 2007. évi tarifáiról szóló javaslat hétfőn kerül a kabinet, csütörtökön pedig a közgyűlés elé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×