eur:
394.03
usd:
364.03
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Lendvai Ildikó keményen kritizálta a köztársasági elnököt

Október 23-án a rendőrség törvényesen lépett fel az engedély nélkül tüntetőkkel szemben, de egy jogos fellépésen belül is történhetnek túlkapások. Ez a két állítás azonban egyszerre igaz - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Lendvai Ildikó, hozzátéve, hogy aki csak az egyikről beszél, akkor nem a teljes igazságot mondja. Az MSZP frakcióvezetője szerint Sólyom László egy hétvégén megjelent interjújában csak az egyikről beszélt.

"Október 23-án és mindig, az engedély nélkül demonstrálókkal szemben a rendőrségnek fel kell lépnie, a fellépés maga tehát törvényes. De egy törvényes okú fellépésen belül is történhetnek elfogadhatatlan lépések" - jelentette ki Lendvai Ildikó, kiemelve ugyanakkor, hogy ez a két állítás egyszerre igaz.

" Ha valaki csak az egyiket mondja, legyen bármelyik oldalon, akkor úgy gondolom, hogy nem a teljes igazságot mondja, és minél feljebb vagyunk posztban ez annál veszélyesebb lehet" - hangsúlyozta a szocialista frakcióvezető.

"A köztársasági elnök úr most az általam szükségesnek ítélt két mondat közül az egyiket mondta" - vélekedett Lendvai Ildikó, annak kapcsán, hogy Sólyom László a Népszabadság hétvégi számában megjelent interjúban azt mondta: "a budapesti rendőrfőkapitány olyan hangot használt október 23-a után, amely a Kádár-rendszer hangja", és ilyen 16 éve nem hallott.

Az ügyészség vizsgálatot folytat minden olyan feljelentés ügyében, ami az október 23-i rendőri fellépés kapcsán érkezett - emlékeztetett Lendvai Ildikó, aki úgy vélte: egy ilyen eseményben szinte elkerülhetetlen, hogy túlkapások történjenek. "Tehát valahány esetben - gondolom én - ez kimutatható lesz" - fogalmazott a szocialista frakcióvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×