eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Fidesz-MSZP alku a fővárosban?

A fővárosi Fidesz támogatná a szocialista Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessé választását - mondta az InfoRádiónak a fővárosi frakció szóvivője. Az ellenzéki frakció jelenleg tárgyalásokat folytat a koalíciós képviselőcsoportokkal a kedvezőbb bizottsági pozíciókért.

Felértékelődhet a fővárosi Fidesz szerepe a közgyűlésben, miután Demszky Gábor megvétózta a szocialista Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelölését. A Fidesz-frakció szóvivője elmondta, hogy támogatnák Gy. Németh Erzsébetet.

Szűcs Somlyó Mária hozzátette, hogy Tarlós István frakcióvezető szerdán tárgyal az ellenzéknek kedvezőbb fővárosi bizottsági struktúra kialakításáról.

Demszky ronthatja az esélyeket

Egy Fidesz-MSZP alku esélyét azonban nagyban rontja, ha Demszky Gábor nem jelöli Gy. Németh Erzsébetet helyettesnek, akkor szavazni sem lehet róla, hiába hajlik az MSZP arra, hogy több bizottsági helyet kapjanak az ellenzéki képviselők.

Városházi források szerint az MSZP előtt két reális lehetőség áll: vagy meghátrál, és mást jelöl helyettesnek - erre van kevesebb esély ¬-, vagy megvárja, amíg Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megunja a huzavonát, és megpróbálja Demszky Gábort meggyőzni arról, hogy vonja vissza vétóját.

Fontos döntések előtt

Mindkét esetben időre van szükség, holott fontos döntések előtt áll a fővárosi önkormányzat: a többi mellett a közműdíj-emelésekről vagy a költségvetésről kellene határoznia.

Ráadásul a Fővárosi Közigazgatási Hivatal már többször jelezte, hogy a közgyűlés mulasztásos törvénysértést követ el azzal, hogy még mindig nem választott főpolgármester-helyettest, és nem állította fel a bizottságait, azaz nem működik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×